A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Kerítések

Kerítések, kapukról amit tudni érdemes, hogy készülhetnek anyaguk szerint: acélból, alumíniumból és rozsdamentes anyagokból.

Az acélszerkezetek esetében nagyon fontos a felületkezelés.

Vasszerkezetek esetében a legjobb felületkezelés:

-tűzihorganyzás:

 tűzihorganyzás során a megfelelően megtisztított acélszerkezetet (alapfémet) folyékony cinkbe (horganyba) mártják. A horganyfürdőben töltött idő alatt a magas hőmérséklet (435–450 ° C) hatására a horgany az alapfém felületébe diffundál, azzal összeötvöződik és a felületére rakódik. Minél több időt tölt az alapfém a horganyfürdőben, annál vastagabb horganybevonat keletkezik rajta. A tűzihorganyzott acélszerkezetek évtizedeken keresztül ellenállnak a korróziónak, amelynek bizonyítékai az évtizedekkel ezelőtt lehorganyzott szerkezetek ma is hibátlan állapota. Egyszeri nagyobb költség befektetésével néhány éven belül megtérülő felületvédelem minden acélszerkezeten a festékréteggel szemben. Önmagában is rendkívül ellenálló, azonban a tűzihorganyzott felületre speciális festékréteget felhordva duplex védelmet biztosíthatunk acélszerkezeteinknek, ami szinte örök védelmet nyújt. A horganyréteg védi a festékréteget a felhólyagosodástól, felválástól, miközben a festékréteg védi a horganyfelületet lassú cinkkorróziótól./amikor az acélszerkezetet egy folyékony horgannyal teli medencébe meritik./, ezáltal az acélszerkezet mind külsejébe mind belsejébe horgany ragad, így az élettartama minimum 10 év / horganyüzemek erre a felületkezelésre 10 év garanciát adnak/.

 

Szineterezés /pórszórás/: Egy színezett műanyag-por alapú festéket hordanak fel az adott felületre elektrosztatikus szórópisztoly segítségével kb. 10-100 kV feszültséggel. A fém felületén megtapad a műanyag porfesték, majd kemencében 160 - 200 Celsius-fokon ráolvasztják. Az így kapott felület rendkívül tartós, rugalmas és hőálló. Az utóbbi időben már nem csak fémekhez használják ezt az eljárást, de műanyagon, üvegen, fán, MDF lapon.

 

Tüzihorganyzás után lehet még szinterezni és festeni,ami szinte örök életet biztosít az acélszerkezeteknek.

Kerítések, kapuk jellegét megkülönböztetünk:

-kovácsoltvas

-lakatosipari

-design / pl.: rozsdamentes anyag üveggel kombinálva/